Кюстендилски ученици се хванаха на най-дългото хоро, а дворът на

...
 Кюстендилски ученици се хванаха на най-дългото хоро, а дворът на
Коментари Харесай

Кюстендилски ученици извиха най-дългото хоро в ежегодния конкурс „Надиграване”

 Кюстендилски възпитаници се хванаха на най-дългото хоро, а дворът на Шесто Основно учебно заведение „ Паисий Хилендарски ” едвам събра любимците на националните танци.

 Над 400 деца и техните учители почтено конкурираха записания национален танц в книгата за върховете на Гинес, показвайки забележителните стъпки от родния фолклор. Събитието, което накара и хората от квартала да заиграят с възторг от управлението на образователното заведение, го свързаха тематично с половинвековния празник от основаване на школото.

 „ Действително беше доста завладяващо. Всеки клас беше избрал тематично облекло, тъй че да е най-оригинален и несравним. Учениците бяха облечени в другите диапазони – от модерните спортни тениски, през националните носии, както и даже карнавални дрехи ”, споделя 35-годишна майка на възпитаник в учебното заведение. „ Доста време ни лиши подготовката и проучване на стъпките. Децата обаче бързо схващат и им е занимателно, едни от други се увличат. Искахме самодейността да идва от тях, тъй като когато е нещо наложително нещата по-трудно се получават ”, прибавя начален преподавател в школото. Ежегодният конкурс " Надиграване " е предстоящо събитие от всички възпитаници в учебно заведение. В състезанието децата по класове с класните си ръководители, са задължени да показват истинска визия на класа и качествата си да играят разнообразни типове национални хора.

 Преди четири години към храма „ Свети Александър Невски ” по концепция на Илия Луков тъкмо по Великден, страната ни съумя да се запише в книгата за върховете на Гинес. Тогава в него взеха присъединяване над 11 000 души.

Инфо: www.monitor.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР